Charakteristika: Ouzo je národní řecký nápoj s dlouhou historií. Při výrobě Ouza se do alkoholu přimíchává anýz, semena fenyklu a další semena rostlin a plodů. Alkohol, který je ochucen při destilaci, představuje cca 20% celkové hladiny alkoholu Ouza. Destilace je prováděna v tradičních měděných destilačních přístrojích. Tradiční výroba těchto palíren a „tajný“ recept, to vše stojí za kvalitou Ouza. Má charakteristickou vůni a chuť a podává se jako aperitiv, a to buď samotné nebo s kostkou ledu, která způsobí zbarvení nápoje do mléčné barvy.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Rodina Katsaros produkuje destiláty již od roku 1856. Už čtyři generace si předávají své zkušeností a tajemství tradiční výroby. Jedná se o nejstarší palírnu ouza v Řecku a tím pádem i na světě, protože právě zde se ouzo zrodilo!
Katsaros vyrábí ouzo a tsipouro, tradiční, ryze řecké destiláty, které odráží řeckého ducha, pohostinnost a řecký životní styl.