Složení:
Baklava s vlašskými ořechy: pšeničná mouka, cukr, ovesné vločky 15%, extra panenský olivový olej 5%, vlašské ořechy 3,5%, mandle, pšeničná semolina, glukózový sirup, přírodní pomerančová šťáva, vanilková příchuť, sůl, kyselina citrónová.
Baklava s kataifi a ořechy: pšeničná mouka, cukr, ovesné vločky 12%, extra panenský olivový olej 4,9%, kataifi 4,5% (pšeničná mouka, kukuřičný škrob, potassium sorbate, sojový lecitin), ořechy 3,5% (mandle, vlašské ořechy, pistácie), pšeničná semolina, glukózový sirup, přírodní pomerančová šťáva, vanilková příchuť, sůl, kyselina citrónová.
Baklava s pistáciemi: pšeničná mouka, cukr, ovesné vločky 15%, extra panenský olivový olej 5%, pistácie 3,5%, mandle, pšeničná semolina, glukózový sirup, přírodní pomerančová šťáva, vanilková příchuť, sůl, kyselina citrónová.
Skladujte na chladném a suchém místě. Může obsahovat stopy mléka, sezamu a jiných ořechů.
Balení 3x3ks, 180g.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Nikos Kolionasios se narodil v malé vesnici poblíž jezera v Ioannině ve středním Řecku. V jeho rodině již od třicátých let pekli různé domácí pečivo a samozřejmě baklavu, oblíbený tradiční řecký dezert z filo těsta. Když jeho babička Maria v kuchyni uklidila stůl a poprášila ho moukou, bylo jasné, že brzy rozbalífilo těsto a všichni se těšili na skvělou baklavu. Později se Nikos se svou ženou přestěhovali do Athén, kde úspěšně vedli pekárnu a cukrárnu. Základem úspěchu byla samozřejmě skvělá baklava podle rodinného domácího receptu.
Dnes patří baklava Kolionasios k nejlepším v Řecku, vyváží se do mnoha zemí světa a můžete si ji nyní koupit i u nás v GreekMarketu.