Složení: Baklava se slaným karamelem 25%, Pistáciová baklava 25%, Baklava s lískovými oříšky 25%, Baklava s mandlemi a kataifi 25%
Pšeničná mouka, cukr, podmáslí, mandle, pistácie, lískové ořechy, med, extra panenský olivový olej 2%, přírodní pomerančová šťáva, mořská sůl, glukózový sirup, jedlá soda, kukuřičný škrob, sójový lecitin, kyselina citrónová, disodium diphosphates, potassium sorbate. Filo a kataifi těsto z pšeničné mouky. Bez palmového oleje.
Skladujte na chladném a suchém místě. Obsahuje pšeničnou mouku, mléko, sóju, uvedené ořechy. Může obsahovat sezam a jiné ořechy, případně kousky skořápek.
Balení 250g.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Nikos Kolionasios se narodil v malé vesnici poblíž jezera v Ioannině ve středním Řecku. V jeho rodině již od třicátých let pekli různé domácí pečivo a samozřejmě baklavu, oblíbený tradiční řecký dezert z filo těsta. Když jeho babička Maria v kuchyni uklidila stůl a poprášila ho moukou, bylo jasné, že brzy rozbalífilo těsto a všichni se těšili na skvělou baklavu. Později se Nikos se svou ženou přestěhovali do Athén, kde úspěšně vedli pekárnu a cukrárnu. Základem úspěchu byla samozřejmě skvělá baklava podle rodinného domácího receptu.
Dnes patří baklava Kolionasios k nejlepším v Řecku, vyváží se do mnoha zemí světa a můžete si ji nyní koupit i u nás v GreekMarketu.