Složení: Baklava se slaným karamelem 25%, Pistáciová baklava 25%, Baklava s čokoládou a mandlemi 25%, Baklava s mandlemi a kataifi 25%
Pšeničná mouka, cukr, lískové ořechy, mandle, pistácie, extra panenský olivový olej, pomerančová šťáva, mořská sůl, glukózový sirup, jedlá soda, čokoláda (cukr, kakaový hmota, kakaové máslo, sójový lecitin, vanilková příchuť), kyselina citrónová, disodium diphosphates, potassium sorbate. Filo a kataifi těsto z pšeničné mouky. Bez palmového oleje.
Skladujte na chladném a suchém místě. Obsahuje pšeničnou mouku, mléko, sóju, uvedené ořechy. Může obsahovat sezam a jiné ořechy, případně kousky skořápek.
Balení 250g.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Nikos Kolionasios se narodil v malé vesnici poblíž jezera v Ioannině ve středním Řecku. V jeho rodině již od třicátých let pekli různé domácí pečivo a samozřejmě baklavu, oblíbený tradiční řecký dezert z filo těsta. Když jeho babička Maria v kuchyni uklidila stůl a poprášila ho moukou, bylo jasné, že brzy rozbalífilo těsto a všichni se těšili na skvělou baklavu. Později se Nikos se svou ženou přestěhovali do Athén, kde úspěšně vedli pekárnu a cukrárnu. Základem úspěchu byla samozřejmě skvělá baklava podle rodinného domácího receptu.
Dnes patří baklava Kolionasios k nejlepším v Řecku, vyváží se do mnoha zemí světa a můžete si ji nyní koupit i u nás v GreekMarketu.