Když jsou na oběd či večeři Řekové, stoly se prohýbají. Před hlavním chodem se objednají snad všechny předkrmy z jídelního lístku a všichni je spolu sdílejí a ochutnávají. Grilované lilky a papriky, tsatsiki, obří fazole, plněné vinné listy, lilkové a sýrové saláty, skvělé předkrmy z ryb a plodů moře... obecně se tomu všemu v Řecku říká "meze". My vám některé z nich přinášíme, abyste si také doma mohli vykouzlit takový malý řecký večer :-) Některé z produktů jsou navíc vhodné nejen jako předkrm nebo dip, ale můžete je použít i na teplou kuchyni třeba do těstovin. Pro milovníky ryb máme tradiční lahůdku z ostrova Alonissos - bílého a modroploutvého tuňáka. Kdo ho zkusí, tuňáka v plechovce v supermarketu už si asi nikdy nekoupí. Nechte se strhnout úžasnou chutí Řecka!