Složení: sušené fíky z Kymi, vlašské ořechy, fíkový sirup, čerstvá citronová šťáva
Bez konzervantů . Po otevření uchovávejte na chladném místě
300gr

Bonbóny z Chiosu plněné mastichovým krémem, origiální recept, skvělá chuť.

Bonbóny z Chiosu s mastichou, tradiční recept, skvělá chuť.

Tradiční ručně vyrobené křupavé suchary z krétské Sfakie jsou vyrobené z pšeničné a žitné mouky ochucené spoustou semínek a skvěle se hodí na svačinku na výlet, jako příloha k...

Tradiční ručně vyrobené lahodné sušenky s lískovými oříšky a karobem z krétské Sfakie. Bez palmového tuku a konzervantů.

Ručně sbírané fíky z Kymi sušené na slunci. Ochutnejte naprosto skvělé fíky z ostrova Evia z vyhlášené oblasti Kymi, kde se fíky po generace sbírají ručně, suší na slunci a pak...

Domácí džem z čerstvých voňavých zralých řeckých fíků bez přidaného cukru podle rodinného receptu.

Domácí džem z voňavých zralých řeckých granátových jablek bez přidaného cukru podle rodinného receptu.

Domácí džem z čerstvých voňavých zralých řeckých meruněk bez přidaného cukru podle rodinného receptu.

Domácí džem z čerstvých voňavých zralých řeckých broskví bez přidaného cukru podle rodinného receptu.

Domácí marmeláda z čerstvých voňavých zralých řeckých pomerančů bez přidaného cukru podle rodinného receptu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Naším cílem je ukázat světu fíky z Kymi, čerstvé a na slunci sušené, ovoce, které je vysoce ceněné v řecké historii jako potravina, která kombinuje sladkou chuť a vzácnou nutriční hodnotu.
Pěstování fíků je postaveno na tradičních metodách, které se v oblasti Kymi používají po staletí. Máme přibližně 300 fíkovníků ve vesnici Kadi v oblasti Kymi. Kromě celých sušených fíků vyrábíme také neododolatelné fíkové marmelády, fíkový sirup, retseli, nakládané fíky v sirupu a fíkové tyčky.
A jak se naše fíky zpracovájí? Od poloviny srpna do začatku září fíky otrháme, pokaždé otrháme jen dobře zralé fíky. Poté se fíky rozříznou, položí se na dřevěné rošty a fíky podobné velikosti se skládají do páru. Po správném usušení vznikají Kymi fíky nebo takzvané "askada" fíky, které se suší ještě další dva dny na slunci. Proces končí sterilizací bez použití konzervantů, při které se fíky projdou varem a usuší se.
Hotové fíky se vakuově zabalí společně s lískem vavřínu, který je přirozeným konzervantem a fíky ovoní.
Vyzkoušejte některý z našich fíkových produktů a experimentujte!