Obsahuje: na slunci sušené fíky z Kymi, vlašské ořechy, vavřínové listy. Žádné konzervanty, jen fíky!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Naším cílem je ukázat světu fíky z Kymi, čerstvé a na slunci sušené, ovoce, které je vysoce ceněné v řecké historii jako potravina, která kombinuje sladkou chuť a vzácnou nutriční hodnotu.
Pěstování fíků je postaveno na tradičních metodách, které se v oblasti Kymi používají po staletí. Máme přibližně 300 fíkovníků ve vesnici Kadi v oblasti Kymi. Kromě celých sušených fíků vyrábíme také neododolatelné fíkové marmelády, fíkový sirup, retseli, nakládané fíky v sirupu a fíkové tyčky.
A jak se naše fíky zpracovájí? Od poloviny srpna do začatku září fíky otrháme, pokaždé otrháme jen dobře zralé fíky. Poté se fíky rozříznou, položí se na dřevěné rošty a fíky podobné velikosti se skládají do páru. Po správném usušení vznikají Kymi fíky nebo takzvané "askada" fíky, které se suší ještě další dva dny na slunci. Proces končí sterilizací bez použití konzervantů, při které se fíky projdou varem a usuší se.
Hotové fíky se vakuově zabalí společně s lískem vavřínu, který je přirozeným konzervantem a fíky ovoní.
Vyzkoušejte některý z našich fíkových produktů a experimentujte!