Kód: 2500 |

Extra panenský BIO olivový olej 500ml AGASTO

379 Kč 399 Kč Sleva 5 % 758 Kč / 1 l
Vyprodáno

Organický extra panenský olivový olej má vyváženou chuť a je ideální pro přípravu dušené zeleniny, ryb, luštěnin nebo polévek. Olej získal v roce 2017 zlatou hvězdu v hodnocení Great Taste. Kyselost 0,3%.

Možnosti doručení
Kategorie: Olivový olej
druh oleje: extra panenský,bio extra panenský
velikost balení: 0,5 l
? bezlepkové: ano
? kategorie potravin: BIO
Minimální trvanlivost: standardně za více jak 10 dní
? ocenění: Great Taste *
Položka byla vyprodána…

Organické pěstování olivovníků je založeno na metodě omlazení půdy, recyklaci dostupných organických materiálů a ochraně životního prostředí. Touto metodou je dosaženo perfektní kvality olivového oleje bez chemických látek, které jsou škodlivé pro naše zdraví a znečišťují půdu, vodu a životní prostředí. Již v roce 2011 jsme přistoupili na principy organického farmaření a výsledkem je první cerfitikovaný BIO extra panenský olivový olej z ostrova Samos.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Agasto_logoV tradičních olivových hájech na ostrovech v Egejském moři využívají staleté olivovníky skalnatou a neplodnou půdu a produkují své "plody" v nepříznivých podmínkách sucha, silného větru a vysokých teplot. Světlo, mořský vánek, vytrvalé olivovníky a umění lidí, kteří je pěstují, jsou tím, co dělá náš olivový olej tak zvláštní. Našimi hlavními odrůdami jsou koroneiki a throuba.

Olivovníky throuba mají středně velké olivy. Pěstují se na Samosu i na dalších místech v Egejském moři. Stromy jsou 5-10 metrů vysoké a jejich větvě rostou nahoru. Mají zelené listy o délce cca 5,7 cm a šířce 1,2 cm. Tvar oliv je oválný a jeho průměrná hmotnost je 3,3gr. Poměr "masa" olivy k jádru je 5,2: 1 a procento obsahu oleje může dosáhnout až 28%. Používá se hlavně pro výrobu kvalitního olivového oleje a oliv throuba.

Agasto zlata medaile

Koroneiki olivy se pěstují v podstatě v celém Řecku. Má tu výhodu, že se dokáže přizpůsobit tvrdým podmínkám prostředí, jako je extrémní sucho a teplo a silný vítr. Může být pěstována takřka kdekoli, od hladiny moře až po nadmořskou výšku 500 metrů. Strom je 5-7 metrů vysoký a listy jsou tmavě zelené, jejich délka je cca 5,5 cm a šířka 1 cm. Tvar oliv je oválný a jeho průměrná hmotnost je 1,3 gr. Poměr "masa" olivy k jádru je 6,6: 1 a procento obsahu oleje se pohybuje od 15% do 27%. Používá se především k výrobě kvalitního olivového oleje. Olivy dozrávají od začátku října do prosince. V roce 2020 získal BIO olej Agasto na soutěži v Athénách zlatou medaily.