Kód: 2503 |

Extra panenský olivový olej 500ml AGASTO

339 Kč 359 Kč Sleva 5 % 678 Kč / 1 l
Vyprodáno

Extra panenský olivový olej Agasta má intenzivní ovocnou chuť a je skvělý jen tak s čerstvým chlebem nebo s suchary dakos a perfektní je i při přípravě salátů. Kyselost 0,4%.

 

Možnosti doručení
Kategorie: Olivový olej
druh oleje: extra panenský
velikost balení: 0,5 l
? bezlepkové: ano
Minimální trvanlivost: standardně za více jak 10 dní
Položka byla vyprodána…

Složení : extra panenský olivový olej z odrůd oliv koroneiki a throuba

K výrobě Agasto oleje používáme olivy odrůd koroneiki a throuba od lokálních producentů, kteří pěstují olivovníky po generace s respektem k okolní přírodě. Vznik našeho oleje začíná starostí o naše olivovníky, sběrem oliv v tom správném stádiu zralosti a listování oleje ve stejný den sběru za nízké teploty při dodržení nejlepších podmínek při procesu lisování oleje. Výsledkem je skvělý olej nejvyšší kvality. K jeho kvalitě přispívá také unikátní prostředí ostrova Samos v Egejském moři nazývané v minulosti jako "anthemousa", tedy "země, která kvete".

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Agasto_logoV tradičních olivových hájech na ostrovech v Egejském moři využívají staleté olivovníky skalnatou a neplodnou půdu a produkují své "plody" v nepříznivých podmínkách sucha, silného větru a vysokých teplot. Světlo, mořský vánek, vytrvalé olivovníky a umění lidí, kteří je pěstují, jsou tím, co dělá náš olivový olej tak zvláštní. Našimi hlavními odrůdami jsou koroneiki a throuba.

Olivovníky throuba mají středně velké olivy. Pěstují se na Samosu i na dalších místech v Egejském moři. Stromy jsou 5-10 metrů vysoké a jejich větvě rostou nahoru. Mají zelené listy o délce cca 5,7 cm a šířce 1,2 cm. Tvar oliv je oválný a jeho průměrná hmotnost je 3,3gr. Poměr "masa" olivy k jádru je 5,2: 1 a procento obsahu oleje může dosáhnout až 28%. Používá se hlavně pro výrobu kvalitního olivového oleje a oliv throuba.

Agasto zlata medaile

Koroneiki olivy se pěstují v podstatě v celém Řecku. Má tu výhodu, že se dokáže přizpůsobit tvrdým podmínkám prostředí, jako je extrémní sucho a teplo a silný vítr. Může být pěstována takřka kdekoli, od hladiny moře až po nadmořskou výšku 500 metrů. Strom je 5-7 metrů vysoký a listy jsou tmavě zelené, jejich délka je cca 5,5 cm a šířka 1 cm. Tvar oliv je oválný a jeho průměrná hmotnost je 1,3 gr. Poměr "masa" olivy k jádru je 6,6: 1 a procento obsahu oleje se pohybuje od 15% do 27%. Používá se především k výrobě kvalitního olivového oleje. Olivy dozrávají od začátku října do prosince. V roce 2020 získal BIO olej Agasto na soutěži v Athénách zlatou medaily.