Na "výrobu" 1kg sušených rajčátek Liasto je potřeba 10ks čerstvých rajčat. Neobsahují žádné sulfáty, konzervanty či barviva.
Složení: sušená rajčata, slunečnicový olej, bílý vinný ocet, sůl
280g. Po otevření spotřebujte do 10 dnů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Řecká rajčata jsou nejlepší! V vesničce Kyrtoni ve středním Řecku naproti ostrovu Evia najdete ta nejlepší sušená rajčata. V nadmořské výšce 600 m., kde teploty neklesají pod 30° C a vlhkost vzduchu je nízká, získávájí rajčátka zářivě červenou barvu a všechny nutrniční hodnoty čerstvých rajčat. Používají se podlouhlá rajčátka typu Roma. Na výrobu 1kg sušených rajčátek je potřeba 10kg čerstvých!
Sušená rajčata od Liasto mají vysoký obsah lykopenu - antioxidantu, který například přispívá ke snížení cholesterolu a podpoře imunity a díky němu jsou rajčata krásně červená. Mají také vysoký°Brix stupeň, který způsobuje jejich sladkost. Sušená rajčátka neobsahují žádné sulfáty, konzervanty či barviva. Je to produkt vyrobený pouze z řecké země, slunce a moře (mořské soli).
Sušená rajčata mají spoustu užitečných vlastnosti důležitých pro lidský organismus:
- nebosahuji nasycené tuky, cholesterol a mají málo kalorií
- obsahují 12x více lykopenu než čerstvá rajčata
- mohou pomoci redukovat riziku rakoviny prsu či prostaty, riziko diabetes a srdečních chorob
- jsou přírodním zdrojem železa a vitamínů A, B1, E, K, draslíku, niacinu a vláknin
- mají vysoký obsah takzvaného umami, který hraje důležitou roli v jejich chuti
- přispívají k dobrému trávení bílkovin díky vysoké hladině přírodního glutamátu.