Lahodný salátek z řeckých ingrediencí, který vás v létě bohatě zasytí k obědu či k večeři.
Budete potřebovat:
Černé olivy, např. BIO Kalamon od Stamatakos
Čerstvá rajčata
Zelené fazolky čerstvé nebo mražené
Pár mladých brambor
Červená cibule
Vejce
Ledový salát
Na zálivku:
Extra panenský olivový olej např. Liokarpi
Citronová šťáva
Špetka soli
Troška cukru
Lžička hořčice, např. Citrus hořčice s mandarinkou (ale může být i jiná, klidně i pikantní)
Pro lenochy doporučujeme hotovou zálivku s karobem a mandarinkou Citrus
Vejce vložíme do hrnce s vodou a vaříme cca 6 minut od bodu varu. Poté je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Uvaříme také zelené fazolky, ať už zmražené či čerstvé, pozor, nesolit, jinak budou tvrdé. V jiném hrnci uvaříme brambory ve slupce. Po uvaření je zchladíme a nakrájíme i se slupkou.
Ledový salát omyjeme a nakrájíme, přidáme k němu nakrájená čerstvá rajčátka a pár kousků rajčat sušených pro intenzivnější chuť. Přidáme brambory, fazolku a vše promícháme se zálivkou, kterou si vyrobíme sami jednoduše smícháním olivového oleje, citronové šťávy, špetky soli, trošky cukru a lžičky hořčice, nebo sáhneme po hotové zálivce od firmy Citrus.
Ochucenou zeleninu přendáme na talíř a nahoru umístíme tuňáka, čtvrtky vejce a olivy na dozdobení.
Kali orexi!