Před použitím nechte rozmrznout při pokojené teplotě přibližně 5 hodin. Po rozmrznutí těsto rozbalte a položte na suchou pracovní desku, opatrně rozviňte. Každý list (filo) těsta potřete malým množstvím oleje a naplňte sladkou nebo slanou náplní. Vytvarujte těsto do požadovaného tvaru a pečte ho v předehřáté troubě dokud nebude těsto mít zlatavou barvu. Chlazené těsto můžete uskladnit v lednici do uvedené doby expirace, případně ho před jejím koncem zmrazit.
Nenechávejte po rozbalení těsto ani chvíli nepřikryté, jinak vyschne a bude při práci s ním praskat. Těsto může být zabalené v papírové krabici nebo ve vakuovém obalu, vyobrazené balení je orientační a závisí na aktuálním stavu našich skladových zásob.
Složení: pšeničná mouka, voda, kukuřičný škrob, sůl, dextróza, potassium sorbate.
Obsahuje lepek.
Energetická hodnota na 100g: energie 1233kJ/290kcal
tuky - 0,7 g, sacharidy - 63g, z toho cukry 1,6g, bílkoviny 8g, sůl 1g.
Balení: 500g.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Společnost EVOIKI ZIMI vznikla v už roce 1984 v na osrtově Evia pod názvem „Zimarika Psahnon“ jako malý rodinný podnik s výrobou tradičních těstovin podle tradičních receptur a za použití pouze těch nejlepších surovin. Během 90. let Evoiki Zimi rozšířila své aktivity ve výrobě produktů z mraženého těsta a později otevřela zastoupení v Chanii na Krétě s další výrobní jednotkou. Největší úspěch má s domácím fillo těstem ve venkovském stylu, s listovým těstem, fillo kataifi těstem a tradičními koláči z listového těsta, pizzami či croissanty. V současné době mohou spotřebitelé najít produkty společnosti ve většině velkých supermarketů po celém Řecku, ale také v menších maloobchodních prodejnách. Vyzkoušejte skvělou pitu na vaší letní grilovačce nebo filo těsto na domácí baklavu.