Sýr vzniká přidáním syřidla do mléka při teplotě kolem 33° C, po 30 minutách se pak vzniklý sýr "rozbije" a znovu se zahřeje až na 45° C. Odstraní se většina syrovátky se odstraní a sýry se přitlačí na dno nádrže, aby se vytvořila kompaktní hmota, která se rozdělí na cca 7kg kusy. Sýr pak krájí na finální velikost, umístí se do speciálních forem, osolí a zrají minimálně 3 měsíce.
Složení: BIO ovčí a kozí mléko, jedlá sůl, syřidlo, startovací kultura. Obsah tuku v sušině min. 40%, vlhkost max. 38%.
Výživové údaje na 100g: Energetická hodnota 1608kJ/383kcal, tuky 35g z toho nasycené mastné kyseliny 18,7g, sacharidy 0,7g, bílkoviny 20,7g, sůl 4,5g.
Cena za 100g 98,- Kč. Balení o váze 240 - 300g.
Skladujte v lednici při teplotě do +5 stupňů Celsia.
Skvělé velké olivy Prune z Argolidy na Peloponésu jsou přirozeně fermentované a jen lehce solené. Díky fermentaci si zachovávají svou chuť a aroma.
Ručně sbírané oregano z Kréty - nejvíce užívané koření v řecké kuchyni. Bohaté aroma pravého Řecka.
Grilovaná červená florina paprika, lilek a zralá rajčátka vše v BIO kvalitě v extra panenském olivovém olej s troškou česneku a soli. Výsledkem je skvělá omáčka k masu nebo...
100% řecké červené florina papriky s extra panenským olivovým olejem, trochou soli a česneku jsou ideální jako předkrm nebo do salátů či na těstoviny. Voňavé papriky budou hitem...
Z řeckých lehce pálivých BIO florina paprik, medu, koření a vinného moštu vzniklo chutney, které je vynikající k sýrům, hovězímu masu nebo k salátům. Ogrilujte sýr chaloumi nabo...
Grilovaná 100% řecká florina červená paprika s trochou extra panenského olivového oleje, solí a vinným octem. Na jednu skleničku je použito 3 kila čerstvých paprik, které se 3...
Jemný, čerstvý sýr z kozího a ovčího mléka z Kréty. Ideální na chléb, na řecký dakos nebo na plnění těstovin.
Tradiční řecký sýr Manouri vyrobený v malé vesničce Kalambaka přímo pod Meteorami je středně měkký čerstvý sýr, který je krémovější než feta, protože se do syrovátky přidává...
Oblíbený tvrdý sýr graviera se vyrábí již od starověku na ostrově Lesbos. Základem je mix BIO ovčího a kozího mléka. Sýr je lahodný, jemný a je ideální jen ta nakrájený s...
Lahodný kozí sýr podobný sýru feta má jemnou chuť a příjemnou vůni, takže si ho můžete vychutnat jen tak s olivami a čerstvým pečivem nebo třeba v řeckém salátu. Zručnější...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.