Sýr vzniká přidáním syřidla do mléka při teplotě kolem 33° C, po 30 minutách se pak vzniklý sýr "rozbije" a znovu se zahřeje až na 45° C. Odstraní se většina syrovátky se odstraní a sýry se přitlačí na dno nádrže, aby se vytvořila kompaktní hmota, která se rozdělí na cca 7kg kusy. Sýr pak krájí na finální velikost, umístí se do speciálních forem, osolí a zrají minimálně 3 měsíce.
Složení: BIO ovčí a kozí mléko, jedlá sůl, syřidlo, startovací kultura. Obsah tuku v sušině min. 40%, vlhkost max. 38%.
Výživové údaje na 100g: Energetická hodnota 1608kJ/383kcal, tuky 35g z toho nasycené mastné kyseliny 18,7g, sacharidy 0,7g, bílkoviny 20,7g, sůl 4,5g.
Cena za 100g 98,- Kč. Balení o váze 240 - 300g.
Skladujte v lednici při teplotě do +5 stupňů Celsia.
Skvělé velké olivy Prune z Argolidy na Peloponésu jsou přirozeně fermentované a jen lehce solené. Díky fermentaci si zachovávají svou chuť a aroma.
Ručně sbírané oregano z Kréty - nejvíce užívané koření v řecké kuchyni. Bohaté aroma pravého Řecka.
Grilovaná červená florina paprika, lilek a zralá rajčátka vše v BIO kvalitě v extra panenském olivovém olej s troškou česneku a soli. Výsledkem je skvělá omáčka k masu nebo...
100% řecké červené florina papriky s extra panenským olivovým olejem, trochou soli a česneku jsou ideální jako předkrm nebo do salátů či na těstoviny. Voňavé papriky budou hitem...
Z řeckých lehce pálivých BIO florina paprik, medu, koření a vinného moštu vzniklo chutney, které je vynikající k sýrům, hovězímu masu nebo k salátům. Ogrilujte sýr chaloumi nabo...
Grilovaná 100% řecká florina červená paprika s trochou extra panenského olivového oleje, solí a vinným octem. Na jednu skleničku je použito 3 kila čerstvých paprik, které se 3...
Originální řecký jogurt z kravského mléka, 10% tuku.
Lahodný tradičně vyráběný jogurt z ovčího mléka z ostrova Lesbos skvělé chutná samotný nebo s řeckým medem a fíky případně dobrou marmeládou a díky kvalitnímu mléku od oveček...
Lahodný tradičně vyráběný jogurt z ovčího mléka z ostrova Lesbos skvělé chutná samotný nebo s řeckým medem a fíky případně dobrou marmeládou a díky kvalitnímu mléku od oveček...
Tvrdý sýr graviera z Chalkidiki s oregánem je vyroben z čerstvého ovčího mléka. Vzhledem k velikosti každého sýra je třeba, aby sýr zrál minimálně po dobu 9 měsíců. Výsledkem je...
Lahodný kozí sýr podobný sýru feta má jemnou chuť a příjemnou vůni, takže si ho můžete vychutnat jen tak s olivami a čerstvým pečivem nebo třeba v řeckém salátu. Zručnější...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.