Polotvrdý sýr z Kypru, vyráběný z kravského, ovčího a kozího mléka a dochucen mátovými lístky. Má lehce slanou chuť, a protože se při tepelné úpravě neroztéká, je používán zejména na grilování. V zimních měsících, kdy se už grilovat nedá, doporučujeme úpravu saganaki, tj. opéct sýr v olivovém oleji a dochutit citronovou šťávou a pepřem.
Složení: kravské, kozí a ovčí mléko, syřidlo (není živočišného původu), sůl, máta.
Výživové údaje na 100gr: Energetická hodnota 1296 kJ/312 kcal, tuky 23,1gr z toho nasycené mastné kyseliny 13,6gr, sacharidy 4,1gr, z toho cukry 2,1gr, bílkoviny 21,9gr, sůl 2,5gr.
Váha balení 240-260gr.
Skladujte v lednici při teplotě do +5 stupňů Celsia.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.