Ghí můžete využít na jakékoliv smažení, vaření a pečení pokrmů. Můžete jej ale použít samozřejmě i místo klasického másla např. na pečivo. Naše ovčí-kozí ghí má jedinečné aroma a milovníci kozích a ovčích sýrů jej budou milovat. Má ale i řadu dalších výhod:
- přepuštěné máslo má dlouhou trvanlivost, protože z něj byla odstraněna voda a mléčná bílkovina.
- přepuštěním se rovněž zvyšuje jeho bod zakouření na 250st a ghí je proto zvláště vhodné pro vaření a smažení, při kterém se nepřepaluje.
- Ghí je bohaté na vitamíny A, D, E K a je vhodné zejména pro osoby trpící alergií na lepek a osoby se záněty zažívacího ústrojí.
- Ghí neobsahuje mléčné bílkoviny, které jsou odstraněny v procesu přepuštění. Je tudíž vhodné pro osoby s intolerancí kaseinu a laktózy.
- Ghí obsahuje kyselinu máselnou, která chrání střeva a pomáhá udržovat správnou hladinu inzulinu.
Složení: pasterizované ovčí a kozí mléko (max 5%), jedlá sůl
Výživové údaje na 100g: Energetická hodnota 3750kJ/893kcal, tuky 99g z toho nasycené mastné kyseliny 69g, sacharidy 0,2g, bílkoviny 0,35g, sůl 0,04g.
Balení 300g.
Skladujte při teplotě +2 až +4 st Celsia.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.