Tvrdý žlutý sýr je vyroben z ovčího a kozího mléka od volně se pasoucích zvířat v oblasti Arty na řecké pevnině v oblasti Epirou. Sýr má bohaté aroma, je velmi často používán na řecké saganaki, kdy se nakrájí na trojúhelníky, obalí moukou a lehce osmaží. Zároveň je skvělý na strouhání např. na těstoviny. Vychutnejte si jej také s naším paprikovo-medovým chutney.
Složení: pasterizované ovčí a kozí mléko, jedlá sůl, syřidlo, mléčné kultury. Obsah tuku v sušině min. 40%, vlhkost max. 40%.
Výživové údaje na 100gr: Energetická hodnota 1651,7kJ/394,5 kcal, tuky 32,5gr z toho nasycené mastné kyseliny 21,9gr, sacharidy 1,3gr, z toho cukry 0,5gr, bílkoviny 23,8gr, sůl 2gr.
Cena za kg 890,- Kč. Balení o váze cca 270-370g.
Skladujte v lednici při teplotě do +5 stupňů Celsia.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.