Recept: kritharaki s kurkumou a sýrem feta (2 porce).
Budete potřebovat 110g kritharaki, olivový olej, 1 nasekanou cibuli, 1 stroužek česneku, 400ml vařící vody nebo vývaru, 1 zelená paprika, 2 nakrájená rajčata, sůl a pepř, kousek sýru feta.
Na pánvi na olivovém oleji nechte zkaramelizoval cibuli a změknout nakrájený česnek, přidejte vývar, kritharaki a ostatní ingredience. Vařte na mírném ohni do změknutí a odpaření vody. Servírujte s nadrobenou fetou na kousky, dochuťte solí a papřem a trochou olivového oleje.
Složení: vysoce kvalitní standardní a tvrdá pšeničná mouka durum, kurkuma.
100g kritharaki se standardně vaří ve 300ml vody po dobu 3-4 minuty a poté se nechá 10-12 minut v hrnci s pokličkou dojít.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Rodinné tradiční ručně psané recepty babičky Anny začala jednoho dne její dcera Irini zkoušet ve své kuchyni a v roce 1987 začala její profesionální cesta pod značkou „Mama Eirine“. Těstoviny jsou vyráběné vždy z těch nejkvalitnějších ingrediencí z Řecka, vždy ručně hnětené těsto a výsledek je jedinečný.
Kromě vysoce kvalitní pšeničné mouky z tvrdé pšenice durum používají pouze čerstvou zeleninu, kterou sami vybírají a myjí, aby si byli jisti kvalitou. Nepoužívají žádné přísady, konzervační látky či prášky,
nepřidávají sůl. Jsou-li v těstovinách vejce nebo mléko, vždy jsou čerstvé. Jogurt používaný v trachanasu je domácí! Téměř všechny produkty jsou vhodné pro vegany a vegetariány.
Vyzkoušejte kvalitní těstoviny plné chuti a recepty babičky Anny na skvělá a jednoduchá jídla.