Recept: zeleninové kritharaki s kuřecím masem a rajčátky (2 porce).
Budete potřebovat 110g kritharaki, 1 kuřecí prso bez kosti nakrájené na kousky, 50ml rajčatové omáčky, 5 nakrájených cherry rajčátek, cca 400ml vody, nasekanou petrželku a malou cibulku, kousek sýru feta, olivový olej, sůl a pepř.
Na pánvi na olivovém oleji opečte kousky kuřete, přidejte trochu vody, rajčatovou omáčku, sůl a pepř. Až se omáčka začne vařit, přidejte kritharaki a vařte cca 4 minuty, přidejte cherry rajčátka a nechte na vypnuté plotně s pokličkou 10-12 minut dojít. Servírujte posypané petrželkou a kousky fety.
Složení: vysoce kvalitní standardní a tvrdá pšeničná mouka durum, krupicová mouka semolina, čerstvá zelenin: papriky florina, špenát, červená řepa, kurkuma
100g kritharaki se standardně vaří ve 300ml vody po dobu 3-4 minuty a poté se nechá 10-12 minut v hrnci s pokličkou dojít.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Rodinné tradiční ručně psané recepty babičky Anny začala jednoho dne její dcera Irini zkoušet ve své kuchyni a v roce 1987 začala její profesionální cesta pod značkou „Mama Eirine“. Těstoviny jsou vyráběné vždy z těch nejkvalitnějších ingrediencí z Řecka, vždy ručně hnětené těsto a výsledek je jedinečný.
Kromě vysoce kvalitní pšeničné mouky z tvrdé pšenice durum používají pouze čerstvou zeleninu, kterou sami vybírají a myjí, aby si byli jisti kvalitou. Nepoužívají žádné přísady, konzervační látky či prášky,
nepřidávají sůl. Jsou-li v těstovinách vejce nebo mléko, vždy jsou čerstvé. Jogurt používaný v trachanasu je domácí! Téměř všechny produkty jsou vhodné pro vegany a vegetariány.
Vyzkoušejte kvalitní těstoviny plné chuti a recepty babičky Anny na skvělá a jednoduchá jídla.