Složení: pšeničná mouka, olivový olej 1%, mléko, prášek na pečení, droždí, sůl, oregano 2%, soda, voda
Balení: 180g.

Jemná pomazánka z kalamon oliv s bazalkou a česnekem se používá zejména jako dip, ale i do sendvičů, salátů atp. Doporučujeme servírovat se sýrem feta a sluncem sušenými rajčaty...

Zralé řecké lilky s voňavými rajčátky s extra panenským olivovým olejem se snoubí v této skvělé omáčce. V troubě pečený lilek dává jídlu jemnou chuť a kombinace koření s...

Jemná a krémová pasta s oblíbeným sýrem feta a oregánem se používá hlavně jako dip, na sendviče, do salátů. Skvělá je v kombinaci se sušenými rajčátky na řecké malé suchary dakos.

Jemná pomazánka z cirzny s česnekem a sezamovou pastou je výborná jako dip ke grilované zelenině nebo masu, skvělá je také v kombinaci se sušenými rajčátky na řecké malé suchary...

Pomazánka z pečeného lilku a rajčátek s trochou oblíbeného sýru feta a česneku je výborná na opečený chleba nebo ke grilované zelenině. Dobře se hodí i na těstoviny.

Jemná a krémová pasta ze zelených oliv s trochou olej a kořením se používá hlavně jako dip, na sendviče, do salátů. Skvělá je v kombinaci se sušenými rajčátky na řecké malé...

Ručně dělané pomerančové sušenky se skořicí jemně posypané sezamem jsou skvělé k snídani s jogurtem nebo k odpolední kávě jako křupavá svačinka.

Tradiční ručně vyráběnédvakrát pečené žitno-pšeničné suchary z Kréty zvané dakos jsou ideální součást řeckého salátu Choriatiki, stačí před dokončením salátu suchary lehce...

Křupavé celozrnné krutonky z celozrnné pšeničné mouky s olivovým olejem z Kréty jsou výborné do polévky nebo na čerstvý letní salátek. Bez konzervantů a dochucovadel.

Křupavé malé suchary z Kréty jsou ručně vyrobené z kvalitní pšeničné a kukuřičné mouky s olivovým olejem, sýrem graviéra a ochucené sladkou paprikou. Hodí se jako malá zdravá...

Křupavé ručně vyrobené suchary z Kréty s vysokým obsahem celozrnné ječmenné mouky skvěle chutnají v řeckém salátu, když se pěkně namočí v olivovém oleji, tak spolu se sladkými...

Krétské celozrnné sušenky bez cukru s kakaem můžete mlsat, i když nesmíte cukr. Užijte si křupavé sušeny k vaší odpolední kávě.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Historie
Babička Anna, která pocházela ze Samarie, se provdala do Sfakie na Krétě a přinesla s sebou všechny rodinné recepty, které později předala svým dcerám a svým snachám. Později všechna tato tajemství byla předána jejich dětem - zakladatelům pekárny.
Vzpomínky na dětství majitelů pekárny jsou doprovázeny vůněmi a chutěmi, které jim uvízli v paměti. Díky tomu dnes mohou prezentovat kus krétské tradice, tradice ze Sfakie. Babička vždy říkala: "Když chcete, děti, dělat něco dobře, dělejte to rukama..." A tak zakladatelé pekárny následovali její radu a vybírají prosté a kvalitní suroviny a vyrábějí pro vás ručně tradiční pečivo bez konzervantů. Jejich vizí je vytvářet ryzí chutě Sfakie.
Ntourountous Bakery
Jedná se o ryze řecké rodinné podnikání. Láska k vaření a zkušenosti předků byly motivací ke sdílení všech úžasných a nutričně bohatých kreací. Vizí pekárny je vytvářet kvalitní, chutné a zdravé produkty s původní chutí. A protože se zájem o produkty pekárny velmi zvýšil, dnes jsou distribuovány po celém Řecku, ale pekárna se stále drží svých tradic a podnikání zůstává v rukou rodiny Ntourountous.