Červený tuňák, znám také jako modroploutvý, je jednou z největších ryb žijících ve Středozemním moři. Své místo najde v každé kuchyni a má využití v mnoha receptech. Alelma vybírá a připravuje jen nejkvalitnějšího červeného tuňáka za využití svého unikátního know-how a expertizy.
Maso z tuňáka je výborným zdrojem bílkovin, vitamínů a stopových prvků. Díky svým nutričním hodnotám má rozhodně své místo ve vyrovnané a zdravé stravě.
Přítomnost Ω3 mastných kyselin, které pomáhají redukovat cholesterol, dávají tuňákovi ochranné až léčebné vlastnosti. Konzumace tuňáka pomáhá speciálně při redukci rizika kardiovaskulárních chorob a také zmírňuje symptomy artritidy a dále je považována za důležitou při vývoji a růstu dětí.
Složení: modroploutvý tuňák 65%, 34% extra panenský olivový olej, sůl. Uloven ve Středozemním moři.
Výživové údaje na 100g: Energetická hodnota 1648kJ/394kcal, tuky 37g z toho nasycené mastné kyseliny 5,52g, sacharidy 0,0g, bílkoviny 15,6g, sůl 1g.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Rodinná firma na zpracování mořských plodů Alelma byla založen v roce 2007 na ostrově Alonissos Yiorgosem Anagnostou, který měl dlouholetou zkušenost v obchodování s rybami a Amalii Kalogianni, která přispěla svou znalostí alonisské tradice zpracování tuňáka.
Ve výrobně jsou následovány tradiční alonisské receptury na přípravu tuňáka naloženého ve vodě či v oleji a zároveň jsou zde dodržovány nejstriktnější moderní standardy a certifikace a to vše bez použití konzervantů nebo látek měnících chuť výsledného produktu.
Nakládání čerstvě uloveného tuňáka je dlouhou alonisskou tradicí. Tak jako u nás dříve ženy na venkově při dlouhých nočních večerech draly peří, tady ženy společně nakládají tuňáky :-) a vytváří si zásoby pro své rodiny. Tuňák Alelma chutná skvěle! Nechte se unést chutí Alonisské tradice!