Odrůda: Moschofilero 100%. Alkohol 10,5%, kyselost 9,1 g/l, zbytkový cukr 113,9 g/l. Vinice s 25 let starými hrozny. Sklizeň kolem 22. října.
Oblast: nadmořská výška 640 m.n.m, oblast Fteri/Mantinia, Peloponés, Řecko.
Vinifikace: v soukromé vinici vinařství Troupis vybrali nejzdravější hrozny a nechali je přezrát. Poté se hrozny nechají sušit na podzimním slunci, aby se dále dehydratovaly, zlepšily vůni a chutě. Poté probíhá rozdrcení hroznů a řízené alkoholové kvašení, které je přerušeno zmrazením. Víno zrálo 6 měsíců v použitých dubových sudech z lesů Nevers a poté plněno do lahví bez filtrace a bez dalšího ošetření.
Archivace: 4-5 roky od sklizně. Produkce 1300 lahví.
Podávejte chlazené na 8°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Rodinné vinařství Troupis se nachází v srdci náhorní plošiny Mantinia v regionu Fteri na Peloponésu v nadmořské výšce asi 700 metrů.
Velký důraz byl kladen na inovativní techniky vivifikace a mikrovinifikace především řeckých odrůd, včetně starých a zapomenutých, jako je odrůda „kolliniatiko“ a odrůdy moschofilero, která byla vysazena do různých podnoží.
Půda, podnebí a šetrné hospodaření s životním prostředím a nízké výnosy na hektar dávají skvělé suché víno moschofilero v různých variacích. Vyzkoušejte i vy překvapivě svěží vína od Troupis winery nyní i v Greek Marketu.