Charakteristika: víno je pěstováno v oblasti Dafnes, blízko Heraklia na Krétě, v nadmořské výšce 550 m na vinicích z hlinitou půdou s jemným štěrkem a vysokým obsahem vápníku. Základní suché víno Vidiano mělo skvělé atributy pro výrobu šumivého vína tradiční metodou - vysokou kyselost, nízké pH zaručující pomalé stárnutí, neutrální aromatický profil a silné tělo. Následovalo druhé kvašení v lahvi, kde víno zůstalo na kalech 24 měsíců. Disgorging proběhl v březnu 2023 a připravené víno bylo v dubnu 2024.
Ideální k jídlu: víno se skvěle hodí jako aperitif v krásném slunečném dni, ale vynikající kvalitu vína oceníte v kombinaci s pokrmy z mořských plodů, hodí se k sushi, mušlím, humrovi nebo k ústřicím. Pokud vás mořské plody neoslovují, dokonale se hodí k jakémukoliv pokrmu s kuřecím masem.
Doporučujeme před podáváním ponořit láhev do mísy s ledem na hodinu a půl. Servírujte při teplotě 9-10°C. Víno lze uchovat až 4 roky od výroby.
Alkohol : 12,25% vol
Zbytkový cukr: 7 gr/lt
Kyselost: 7,2 gr/lt
Sulfáty: 90 mg/lt
pH: 3,15
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.