Charakteristika: Víno je pěstováno v oblasti Dafnes, blízko Heraklia na Krétě, v nadmořské výšce 350 m. Vinifikace probíhá v amforách o velikosti 250-300l zvaných pithoi bez přidaných kvasinek s naprostým minimem sulfátů. Po třech měsících fermantace se oddělí kaly a víno zůstává v amforách další 2 měsíce. Nakonec víno ještě další 4 měsíce zraje v nerezových tancích. Víno voní po květinách, což lze díky použité odrůdě očekávat. Při bližším zkoumání lze poznat aroma ovoce a lískových ořechů, jablka, medu a sušených pomerančů. Víno nebylo filtrováno a díky tomu má typické zakalení a může se na dně objevit sediment.
Ideální k jídlu: víno díky přítomným taninům skvěle doplní masitá jídla, pečené jehněčí, steak, ale výborně se hodí také k tučným rybám jako například tuňákovi, lososovi či úhoři. Nakonec lze výborně kombinovat s pokrmy asijské či marocké kuchyně, protože se krásně hodí ke koření jako je šafrán, kardamom či skořice, případně japonským jídlům se sójovou omáčkou.
Servírujte při teplotě 10-12°C. Víno lze uchovat až 5 let od výroby.
Alkohol : 14,3% vol
Zbytkový cukr: 2,6 gr/lt
Kyselost: 6,2 gr/lt
Sulfáty: 23 mg/lt
pH: 3,48
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.