Charakteristika: Víno je pěstováno v oblasti Dafnes, blízko Heraklia na Krétě, v nadmořské výšce 350 m. Vinifikace probíhá v amforách o velikosti 250-300l zvaných pithoi bez přidaných kvasinek s naprostým minimem sulfátů. Po třech měsících fermantace se oddělí kaly a víno zůstává v amforách další 2 měsíce. Nakonec víno ještě další 4 měsíce zraje v nerezových tancích. Víno voní po citrusech a bylinkách, v chuti najdete pomerančovou marmeládu a bergamot. Má plně tělo, taniny a protože víno nebylo filtrováno, má typické zakalení a může se na dně objevit sediment.
Ideální k jídlu: víno se díky charakteristické vůni citrusů a skvěle hodí k pečenému lososovi. Výborně se hodí k jehněčímu masu či pečenému vepřovému.
Servírujte při teplotě 10-12°C. Víno lze uchovat až 5 let od výroby.
Alkohol : 14,6% vol
Zbytkový cukr: 2,7 gr/lt
Kyselost: 5,3 gr/lt
Sulfáty: 15 mg/lt
pH: 3,49
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.