Odrůda: Moschofilero 100%. Alkohol 12,8%, kyselost 6,45 g/l, zbytkový cukr 0,3 g/l. Vinice s 20-30 lety starými hrozny. Sklizeň 10. října.
Oblast: nadmořská výška 700 m.n.m, oblast Mantinia P.D.O. Mantinia na Peloponésu, Řecko.
Vinifikace: hrozny se před drcením ochladí. 100% finální směsi je volně zpracovaný mošt, který se získá přímo z hroznů. Po vyčištění kvasí mošt s vybranými kmeny kvasinek při kontrolované teplotě ve speciální betonové nádrži po dobu 3 měsíců, aby se víno vyčistilo a mohlo být neupravené a nefiltrované stočené do lahví.
Archivace: více než 3 roky od sklizně.
Podávejte chlazené na 12°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Rodinné vinařství Troupis se nachází v srdci náhorní plošiny Mantinia v regionu Fteri na Peloponésu v nadmořské výšce asi 700 metrů.
Velký důraz byl kladen na inovativní techniky vivifikace a mikrovinifikace především řeckých odrůd, včetně starých a zapomenutých, jako je odrůda „kolliniatiko“ a odrůdy moschofilero, která byla vysazena do různých podnoží.
Půda, podnebí a šetrné hospodaření s životním prostředím a nízké výnosy na hektar dávají skvělé suché víno moschofilero v různých variacích. Vyzkoušejte i vy překvapivě svěží vína od Troupis winery nyní i v Greek Marketu.