Odrůda: Moschofilero 100%. Alkohol 12,8%, kyselost 6,45 g/l, zbytkový cukr 9,12 g/l. Vinice s 25 let starými hrozny.Sklizeň začátkem října.
Oblast: nadmořská výška 640 m.n.m, oblast Katarachi/Mantinia P.G.I. Peloponés, Řecko.
Vinifikace: hrozny jsou pečlivě vybírány během sklizně a před drcením chlazeny. Po téměř jednom dni macerace je mošt rozdělen na dvě stejné části. První polovina je fermentována v nádržích z nerezové oceli, zatímco druhá je uložena do smíšených sudů z dubu a akácie. Po fermentaci dvakrát týdně se promíchávají kaly zhruba po dobu 3,5 měsíců. Na konci ledna se směs obou přenese do betonové nádrže na další 4 měsíce než víno získá větší komplexitu a samo se vyjasní, aniž by bylo nutné ho čistit nebo filtrovat.
Archivace: 3 roky od sklizně. Produkce 3000 lahví.
Podávejte chlazené na 12°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Rodinné vinařství Troupis se nachází v srdci náhorní plošiny Mantinia v regionu Fteri na Peloponésu v nadmořské výšce asi 700 metrů.
Velký důraz byl kladen na inovativní techniky vivifikace a mikrovinifikace především řeckých odrůd, včetně starých a zapomenutých, jako je odrůda „kolliniatiko“ a odrůdy moschofilero, která byla vysazena do různých podnoží.
Půda, podnebí a šetrné hospodaření s životním prostředím a nízké výnosy na hektar dávají skvělé suché víno moschofilero v různých variacích. Vyzkoušejte i vy překvapivě svěží vína od Troupis winery nyní i v Greek Marketu.