Odrůda: Moschofilero 100%. Alkohol 12,4%, kyselost 6,1 g/l, zbytkový cukr 0,72 g/l. Vinice s 10-20 lety starými hrozny. Sklizeň cca koncem září.
Oblast: nadmořská výška 700 m.n.m, oblast Katarachi/Mantinia P.G.I. Arcadia na Peloponésu, Řecko.
Vinifikace: hrozny se před drcením ochladí. 70% finální směsi je volně zpracovaný mošt, který se získá přímo z hroznů a 30% se maceruje před kvašením. Poté kvasí mošt s vybranými kmeny kvasinek při kontrolované teplotě 15 ° C. Po ukončení kvašení zůstává víno na kalech po dobu 3 měsíců v tanku.
Archivace: 2 roky od sklizně.
Podávejte chlazené na 10°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Rodinné vinařství Troupis se nachází v srdci náhorní plošiny Mantinia v regionu Fteri na Peloponésu v nadmořské výšce asi 700 metrů.
Velký důraz byl kladen na inovativní techniky vivifikace a mikrovinifikace především řeckých odrůd, včetně starých a zapomenutých, jako je odrůda „kolliniatiko“ a odrůdy moschofilero, která byla vysazena do různých podnoží.
Půda, podnebí a šetrné hospodaření s životním prostředím a nízké výnosy na hektar dávají skvělé suché víno moschofilero v různých variacích. Vyzkoušejte i vy překvapivě svěží vína od Troupis winery nyní i v Greek Marketu.