Hrozny jsou pěstovány v oblasti Dafnes, blízko Heraklia na Krétě, v nadmořské výšce 350m.
Charakteristika: hrozny Liatika se po sklizni suší na slunci zhruba 7 dní. Po usušení probíhá klasická vinifikace bílého vína a poté velmi dlouhé zrání ve nerezových nádržích při teplotě kolem 17 stupňů. A nakonec přichází nejdelší fáze zrání v použitých francouzských dubových sudech po dobu deseti let, při které víno pomalu získává svou barvu a fantastickou chuť. Výsledkem je víno s jantarově medovou barvou s hnědými tóny, ve vůni najdete širokou paletu sušeného ovoce, ořechů, mocha kávy a čokolády. Víno má perfektně vyváženou a bohatou chuť díky dlouhému zrání v sudech a velmi dlouhý závěr.
Ideální k jídlu: víno je ideální dezertní víno k čokoládovým či karamelovým dezertům, k dortům s fíky či zralým ovocem.
Servírujte při teplotě 10°C.
Víno může být archivováno až po dobu dvaceti let.
Alkohol : 13,6% vol
Zbytkový cukr: 197,18 gr/lt
Kyselost: 6,9 gr/lt
Sulfáty: 138 mg/lt
pH: 3,5
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.