Charakteristika: Víno je pěstováno v oblasti Dafnes, blízko Heraklia na Krétě, v nadmořské výšce 350 m. Vinifikace probíhá v amforách o velikosti 250-300l zvaných pithoi bez přidaných kvasinek s naprostým minimem sulfátů. Po třech měsících fermantace víno zůstává na kalech v amforách ještě další 2 měsíce. Nakonec víno ještě další 4 měsíce zraje po vyčištění v amforách, aby získalo svou jedinečnou vůni a chuť. Výsledné víno ma červeno-kaštanovou barvu a protože není filtrované, může se v lahvi objevit sediment. Díky zrání v amforách získává víno úžasnou vůni sušených švestek, fíků a krétských bylinek. V chuti najdete třešně, tmavé a červené bobule a intenzivní třísloviny. Zrání v amforách také dodává vínu unikátní pocit minerality a zemitosti.
Ideální k jídlu: víno se nejlépe pije k pokrmům z hovězího masa, kachně nebo zvěřině. Výborně jeho chuť vynikne s pikantními pokrmy, kari nebo také jen tak k sušenému ovoci.
Servírujte při teplotě 16-18°C. Víno lze uchovat až 5 let od výroby.
Alkohol : 15,1% vol
Zbytkový cukr: 1,9 gr/lt
Kyselost: 6,3 gr/lt
Sulfáty: 35 mg/lt
pH: 3,51
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.