Odrůda: Agiorgitiko 100%. Alkohol 13,5%, kyselost 5,4 g/l, zbytkový cukr 0,8 g/l. Vinice s 15-25 lety starými hrozny. Sklizeň začátkem září
Oblast: nadmořská výška 300-400 m.n.m, oblast Nemea na Peloponésu, Řecko.
Vinifikace: zralé hrozny Agiorgitika se zchladí před rozdrcením a potom se mošt nechá se šlupkami macerovat 6 hodin v nerezovém tanku. Poté je už čirý mošt fermentován vybranými kvasinkami pod řízenou teplotou 15–16 ° C po dobu šesti měsíců.
Archivace: 3-5 let od sklizně.
Podávejte chlazené na 14-16°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Rodinné vinařství Troupis se nachází v srdci náhorní plošiny Mantinia v regionu Fteri na Peloponésu v nadmořské výšce asi 700 metrů.
Velký důraz byl kladen na inovativní techniky vivifikace a mikrovinifikace především řeckých odrůd, včetně starých a zapomenutých, jako je odrůda „kolliniatiko“ a odrůdy moschofilero, která byla vysazena do různých podnoží.
Půda, podnebí a šetrné hospodaření s životním prostředím a nízké výnosy na hektar dávají skvělé suché víno moschofilero v různých variacích. Vyzkoušejte i vy překvapivě svěží vína od Troupis winery nyní i v Greek Marketu.