Odrůda: Mavrodafni 50 % – Agiorgitiko 50 %. Alkohol 14%, kyselost 5,6 g/l, zbytkový cukr 0,53 g/l. Vinice s 25-30 lety starými hrozny. Sklizeň začátkem září a v první polovině října.
Oblast: nadmořská výška 640 m.n.m, oblast Nemea pro Agiorgitiko a Aigelea pro Mavrodafni, P.G.I. Peloponés, Řecko.
Vinifikace: klasická vinifikace červených hroznů, následuje 12ti denní macerace pro obě odrůdy a fermentace pro zjemnění a podržení vlastností červeného vína. Víno zraje v dubových sudech z lesů Nevers a poté je plněno do lahví nefiltrované a bez další úpravy.
Archivace: min 5 let od sklizně. Produkce 1240 lahví.
Podávejte chlazené na 12°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Rodinné vinařství Troupis se nachází v srdci náhorní plošiny Mantinia v regionu Fteri na Peloponésu v nadmořské výšce asi 700 metrů.
Velký důraz byl kladen na inovativní techniky vivifikace a mikrovinifikace především řeckých odrůd, včetně starých a zapomenutých, jako je odrůda „kolliniatiko“ a odrůdy moschofilero, která byla vysazena do různých podnoží.
Půda, podnebí a šetrné hospodaření s životním prostředím a nízké výnosy na hektar dávají skvělé suché víno moschofilero v různých variacích. Vyzkoušejte i vy překvapivě svěží vína od Troupis winery nyní i v Greek Marketu.