Hrozny jsou pěstovány v oblasti Dafnes na soukromých vinicích, blízko Heraklia na Krétě, v nadmořské výšce 350m.
Charakteristika: hrozny vybraného Liatika fermentují na šlupkách po dobu jednoho měsíce. Poté proběhne macerace při teplotě 10-12 stupňů fermentace alkoholu pokračuje přibližně 10 dní při teplotě 22-23 stupňů. Po oddělení kalu od víno zůstává po dobu dvou měsíců v nerezových nádržích. Poté se víno dokonale očistí a přemístí do francouzských dubových sudů, kde zraje po dobu 18. měsíců. Poté je víno naplněno do lahví, kde po dobu dalších 30. měsíců dozrává.
Výsledné víno má sytě rubínovou barva s nahnědlými odstíny. Aromatický buket je bohatý a komplexní, dominují mu tóny rozmarýnu, černých bobulí a koření, zatímco v pozadí jsou poznat jemné tóny kůže. V chuti je víno neméně působivé, protože má nejen vynikající rovnováhu mezi sladkostí, kyselostí a obsahem tříslovin, ale také na jejich vynikající kvalitu. Ovoce je tedy dokonale vyzrálé, kyselinka krásně integrovaná a třísloviny dobře propracované. V celku, se víno může pochlubit působivou chutí a obzvláště dlouhým závěrem.
Ideální k jídlu: víno se výborně hodí dušeným jídlům s masem, nejlépe si je vychutnáte s grilovaným t-bone steakem a k vyzrálým sýrům.
Servírujte při teplotě 13-15°C ve velké sklenici.
Víno může být archivováno minimálně po dobu deseti let.
Alkohol : 14,2% vol
Zbytkový cukr: 1,4 gr/lt
Kyselost: 6,6 gr/lt
Sulfáty: 62 mg/lt
pH: 3,43
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.