Hrozny jsou pěstovány v oblasti Dafnes na soukromých vinicích, blízko Heraklia na Krétě, v nadmořské výšce 350m.
Charakteristika: hrozny Sangiovese 70% a Cabernet Sauvignon 30% jsou fermentovány klasickým způsobem v nerezových nádržích při teplotě 24-28 stupňů. Zrání vína poté probíhá v použitých francouzských dubových sudech po dobu 12 měsíců. Víno má lehce kořeněnou vůni podpořenou lehkými náznaky tabáku, třešní, hořké čokolády a krétských bylin. V chuti má víno výraznou strukturu se sametovými tříslovinami. Nakonec dominuje široká paleta zralých bobulí dlouhou dochutí.
Ideální k jídlu: víno chutná nejlépe s červeným masem či zvěřinou, zralými sýry, ale je poměrně univerzální a velmi dobře se hodí ke špagetám Bolognese, pečenému vepřovému, klobáskám či barbeque na grilu.
Servírujte při teplotě 18°C.
Víno může být archivováno až po dobu deseti let.
Alkohol : 13,7% vol
Zbytkový cukr: 2 gr/lt
Kyselost: 5,3 gr/lt
Sulfáty: 85 mg/lt
pH: 3,63
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.