Odrůda: Assyrtiko 100%. Alkohol 12,6%, kyselost 7,1 g/l, zbytkový cukr 0,35 g/l. Sklizeň 9. října.
Oblast: nadmořská výška 640 m.n.m, oblast Katarachi/Mantinia na Peloponésu, Řecko.
Vinifikace: hrozny Assyrtika se před drcením zchladí a poté se během fermentace v nerezových nádržích přidá malé množství pryskyřice z borovic typu Pinus halepensis. Část tohoto moštu je fermentována v dubových sudech pro větší komplexnost a potenciál zrání. Po trpělivém čekání po dobu tří měsíců na samotné vyčištění moštu se poté víno lahvuje bez jakéhokoli čištění nebo filtrace, aby se zachovali bohaté vlastnosti retsiny.
Archivace: více než 5 let od sklizně.
Podávejte chlazené na 10°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Rodinné vinařství Troupis se nachází v srdci náhorní plošiny Mantinia v regionu Fteri na Peloponésu v nadmořské výšce asi 700 metrů.
Velký důraz byl kladen na inovativní techniky vivifikace a mikrovinifikace především řeckých odrůd, včetně starých a zapomenutých, jako je odrůda „kolliniatiko“ a odrůdy moschofilero, která byla vysazena do různých podnoží.
Půda, podnebí a šetrné hospodaření s životním prostředím a nízké výnosy na hektar dávají skvělé suché víno moschofilero v různých variacích. Vyzkoušejte i vy překvapivě svěží vína od Troupis winery nyní i v Greek Marketu.