Charakteristika: Víno je pěstováno v oblasti Dafnes, blízko Heraklia na Krétě, v nadmořské výšce 350 m. Má bohatou růžovou barvu, podobnou zrníčkům granátového jablka, s jemný oranžovým nádechem. Aroma připomíná jahody a třešně. Ovocná a šťavnatá chuť s náznakem karamelu. Jemná a hebká dochuť.
Ideální k jídlu: Ideální na léto, k barbecue, na picnic nebo jen tak pro posezení na zahradě. Toto víno se skvěle snoubí také s některými tradičními řeckými předkrmy, jako jsou "fava pantremeni" (vařené fava fazole s cibulí), chobotnice na víně nebo bílé fazole se špenátem a rajčatovou omáčkou. Skvěle doprovází také jehněčí nebo kůzlečí maso nebo ryby a plody moře. Vychutnat si jej můžete také s čerstvým ovocným salátem.
Servírujte při teplotě 10°C
Alkohol : 13,3% vol
Zbytkový cukr: 1,9 gr/lt
Kyselost: 5,6 gr/lt
Sulfáty: 142 mg/lt
pH: 3,48
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.