Většinou se z hroznů Moschofilera vyrábí bílé suché víno, ale HOOF & LUR je jiné! Kouzlo je v tom, že se hrozny nechají po 11 dní macerovat se slupkou a díky tomu bílé víno získá růžové zabarvení. Poté se hrozny vylisují a víno je po dobu 3-4 měsíců fermentováno ve speciálních hliněných nádobách metodou používanou ve starém Řecku. Výsledné víno je pak bez úprav a filtrování rovnou lahvováno. Výsledkem je skvělé víno s křišťálové růžovou barvou s vůní citrusů a svěží kyselinkou.
Odrůda: Moschofilero 100%. Alkohol 12,9%, kyselost 6,32 g/l, zbytkový cukr 0,5 g/l. Vinice s 20 lety starými hrozny. Sklizeň začátkem října.
Oblast: nadmořská výška 700 m.n.m, oblast Mantinia - P.G.I. Arcadia na Peloponésu, Řecko.
Vinifikace: hrozny se nechají se slupkou 11 dní macerovat, po vylisování se pak po dobu 3-4 měsíců nechají fermentovat v hliněných nádobách s minimem sulfátů a poté je bez filtrace rovnou lahvováno.
Archivace: >3 roky od sklizně.
Podávejte chlazené na 12°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Rodinné vinařství Troupis se nachází v srdci náhorní plošiny Mantinia v regionu Fteri na Peloponésu v nadmořské výšce asi 700 metrů.
Velký důraz byl kladen na inovativní techniky vivifikace a mikrovinifikace především řeckých odrůd, včetně starých a zapomenutých, jako je odrůda „kolliniatiko“ a odrůdy moschofilero, která byla vysazena do různých podnoží.
Půda, podnebí a šetrné hospodaření s životním prostředím a nízké výnosy na hektar dávají skvělé suché víno moschofilero v různých variacích. Vyzkoušejte i vy překvapivě svěží vína od Troupis winery nyní i v Greek Marketu.