Odrůda: Moschofilero 100%. Alkohol 12,2%, kyselost 6 g/l, zbytkový cukr 0,4 g/l. Vinice s 20 lety starými hrozny. Sklizeň cca koncem září.
Oblast: nadmořská výška 700 m.n.m, oblast Mantinia P.G.I. Arcadia na Peloponésu, Řecko.
Vinifikace: zralé hrozny jsou vybírány z jediné vinice Troupis winery. Před drcením jsou zchlazeny a mošt je ponechán se slupkami a maceruje se po dobu 24 hodin. Po rozmíchání je již čirý mošt fermentován s určitým kmenem kvasinek při regulované teplotě 15 ° C.
Archivace: 3 roky od sklizně.
Podávejte chlazené na 12°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Rodinné vinařství Troupis se nachází v srdci náhorní plošiny Mantinia v regionu Fteri na Peloponésu v nadmořské výšce asi 700 metrů.
Velký důraz byl kladen na inovativní techniky vivifikace a mikrovinifikace především řeckých odrůd, včetně starých a zapomenutých, jako je odrůda „kolliniatiko“ a odrůdy moschofilero, která byla vysazena do různých podnoží.
Půda, podnebí a šetrné hospodaření s životním prostředím a nízké výnosy na hektar dávají skvělé suché víno moschofilero v různých variacích. Vyzkoušejte i vy překvapivě svěží vína od Troupis winery nyní i v Greek Marketu.