Marianna´s Wineleaves
Historie Marianna´s Vineleaves začíná na konci 80tých let. Marianna Kazakis, milovnice vaření a tradičních chutí, začíná balit vinné a hroznové listy z vinic dědečka Thanasise a pasterizuje je metodou její babičky, aby je uchovala na zimu. Od malička pomáhala v restauraci svého otce Pangala Kazakise pod dohledem své Arménské matky.Haiqui a získala tak mnoho zkušeností.
Ve stejné době se Dimitri Kazakis stále více a více zapojuje do otcových vinic v Nea Gonia na Chalkidiki. Ten pěstuje víno primárně na export do západní Evropy. Díky civilní válce v Jugoslávii však řečtí producenti hroznového vína ztratili odběr v Německu. A to je přesně doba, kdy se Dimitris a Marianna rozhodli pro inovaci. Na vinicích se začaly pěstovat Sultánky, protože tato odrůda dává nejlepší rozinky na světě a zároveň nejlepší vinné listy!
Neopakovatelná chut vinných listů z kuchyně Marianny velmi rychle ohromila jejich přátele a příbuzné. A všichni jim začali říkat "Marianna´s Vineleaves".
Syn Marianny Pangalos Kazakis se zabýval studiem zemědělství na American Farm School of Thessaloniki a seznámil se s jeho novým významem - BIO produkcí. Díky jeho vizi se rodina rozhodla pro další inovaci a ze všech vinic se staly BIO vinice.
Každý rok rostla produkce a reputace Marianna's Vineleaves se dostala za hranice Řecka. Firma rostla a dnes výrobní zařízení zabírají 2000 metrů vyváží produkty do Neměcka, Francie, Švýcarska, Japonska a USA.
Firma rozšiřuje také svou produktovou škálu a nabízí nyní také tsipouro a petimezi, sultana rozinky, fíkové pomazánky a dýňové marmelády.
Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem